Zuiderzeestraatweg 64

3849 AH Hierden

Tel. 0341-787 112

(bereikbaar van 10:00 tot 22:00 uur)

 

Ook op zon-, maan- en feestdagen

bereikbaar via: 0641-484 078


Breussmassage, ontspanning voor lichaam en geest
Breussmassage

Breussmassage

De ultieme ontspanning voor lichaam en geest.  

 

Wat is Breussmassage?

Kenmerkend voor de Breussmassage is de lichte strijking van de lange rugspier die voor totale ontspanning zorgt. Deze massage dankt haar naam aan Rudolf Breuß (†1990), een Heilpraktiker uit Oostenrijk.

De Breussmassage is gericht op het, op een natuurlijke manier en zonder druk, in lijn brengen van de wervelkolom zodat de tussenwervelschijven, door meer ruimte, de kans krijgen te herstellen.

 

Toepassing Breussmassage

Deze massage van de lange rugspier is zacht, langzaam en door relatief weinig druk leidt dit tot een ongekend diepe en onmiddellijke ontspanning. Mede hierdoor kan deze massage zeker bij personen met bijvoorbeeld kanker, ernstige osteoporose, ischias, spit of hernia, zonder risico worden ingezet. 

De Breussmassage is echter ook uitermate geschikt voor mensen die graag willen ontstressen. Dertig minuten 'Breussen' is een pure weldaad voor lichaam en geest. 

 

Benodigdheden

De Breussmassage wordt uitgevoerd met Johannesolie. De niet gemasseerde delen worden bedekt met een handdoek. 

Het hoofdbestanddeel van de Johannesolie is Sint Janskruid. Dit kruid verbetert de doorbloeding en werkt verwarmend bij spier- en gewrichtspijnen. Bent u allergisch voor dit bestanddeel, geef het dan even aan.

Na de strijkingen wordt met vloeipapier de rug afgedekt. Hierdoor wordt het ontspannende en herstellende effect van de massage extra versterkt.

 

Deze massage is daarom absoluut ongeschikt voor mensen die houden van een stevige massage.

 

 

Workshop

Vanwege de eenvoud en de veilige manier van strijken is de Breussmassage door iedereen te leren, ook zonder massage ervaring.

Interesse? Kijk dan eens op: Workshop Breussmassage Aangesloten bij:

Hans Boerhof is lid van STIBAG